Wedstrijd * ALCATRAZ 2017 tiende editie * WIN TICKETS

alcatraz2017_pe

Wedstrijd * ALCATRAZ 2017 tiende editie *

*WIN TICKETS*

Het is zover Alcatraz Hard Rock & Metal Festival 2017 zit aan zijn tiende editie op  11 t/m 13 augustus 2017 

preview Alcatraz Hardrock & Metal festival Sport Campus Lange Munte Kortrijk – 11 – 12 – 13 augustus 2017

Het 2de weekend van augustus belooft weer veel goeds in Kortrijk, want de line-up van Alcatraz Festival is volledig met zeer zwaar geschut. De laatste jaren werden meer en meer bands van niveau geboekt, en ook dit jaar is het weeral prijs! Hieronder alvast een overzicht van toppers die meer dan de moeite waard zijn om te aanschouwen…

Vrijdag 11 augustus 2017 spelen onze Belgische trots  Evil Invaders ze staan klaar om de gitaren op kruissnelheid te laten weerklinken, waarbij zeker hun nieuwe schijf zal voorgesteld worden in enkele nieuwe nummers .Mercyful Fate, maar blijkbaar zonder zanger King Diamond? Gitaristen Denner en Shermann , die nog de gouden tijden beleefden, hebben hun creatieve breinen samen gestoken om in 2016 hun eerste heavy metal album ‘Masters of Evil’ te verspreiden.

Ook kon Alcatraz de oude door gewinterde rocker van Zwitserland strikken, namelijk Krokus die al eeuwen niet meer in België hebben gespeelt.dus mis dit uniek moment zeker niet.

Afsluiten de eerste dag met niemand minder dan de mannen van Ghost …de geheimzinnige bende met catchy refreinen onder leiding van Papa Emeritus geeft je oren en ogen dan ook de volle kost. Dat Alcatraz nog voor een extra verrassing heeft gezorgd om ook op vrijdag Pretty Maids toe te voegen verbaast niemand. De band die reeds van begin de jaren 80 melodische heavy metal maakt en een albumlijst heeft van 15 studioalbums zal zeker en vast een meerwaarde zijn!
Zaterdag 12 augustus 2017 Death metal op zijn best en Amerikaans, bands als Obituary staan op de affiche. de band bracht recent een nieuwe plaat op de markt die vernoemd werd naar de band zelf,  waarbij we ongetwijfeld nieuw materiaal door onze tromvliezen geknald krijgen, maar het zijn vooral de oudere nummers die permanente gehoorschade garanderen. Ik ben klaar voor nummers als “Body Bag”, “Slowly We Rot”, “Chopped in Half” en ‘”Turned Inside Out”.  Vocalist/gitarist Abbath vertrok met slaande deuren bij Immortal, maar bleef alleszins niet bij de pakken zitten waarbij Black metalfanaten zullen van smullen.

Al 40 jaar blijft Saxon overheid staan in de metal zine, waarbij Biff Byford dan ook het boegbeeld van de New Wave of British Heavy Metal (NWoBHM)  is, en blijft doorgaan op zijn gezegende leeftijd. De band heeft zomaar 22 studio albums in hun biografie, waarbij we de grootste en aller beste nummer zullen te horen krijgen.

Iced Earth uit Tampa – Florida.  De band met super gevarieerde power metal nummers zullen dan ook hun nieuw album voorstellen wat ongeveer op juni 2017 uitkomt onder de titeld ‘Incorruptible’.
Zondag 13 augustus 2017   Asphyx de Doom/death metal uit Nederland en met een topzanger in de gelederen. Jawel, Martin Van Drunen en co van Asphyx komen Kortrijk pletwalsen.  Hun laatste plaat dateer van 2016, maar de oudere albums zijn pareltjes waaronder “The Rack” en “Last One on Earth”. zoals gezegd Alcatraz haalde zwaar geschut binnen, niet alleen met Asphyx maar ook met de Amerikanen van Morbid Angel , nummers als  ‘Blessed are the Sick’ en ‘Altars of Madness’ zijn zeker de meeste bekende en verwoestende track die ze u te horen zullen brengen,  BEWARE !!!!

Sacred Reich is een echte live band. waarbij het fungehalte optimaal tot zijn rechtkomt en waar je moeilijk niet kan op bewegen, een op en top thrash metal band van de hoogstaande kwaliteit. wat wil je nog meer.   Life of Agony  is een ander paar mouwen, de band heeft vele harten gestolen maar ook tegenstander, het is dan ook wat koffiedik kijken hoe het publiek zal reageren.

En dan Korn, voor deze band zullen veel metal zullen afzakken en zullen ongetwijfeld het festival in stijl afsluiten. de band staat dan ook bekend voor er een super show neer te planten,  waarbij Kortrijk in een stofweide zal opgaan.

Line up: Vrijdag: Evil Invaders, Hell, Denner/Shermann, Krokus, Dirkschneider, Dyscordia, Pretty Maids, Ghost Zaterdag: King Hiss, Monkey 3, High on Fire, Wolves in the Throne Room, Brant Bjork, Obituary, Sleep, Abbath, Rage, Last in Line, Death Angel, Iced Earth, Testament, Saxon Zondag: Carnation, Dr.Living Dead!, Asphyx, Enslaved, Moonspell, Morbid Angel, Paradise Lost, Raven, Ufo, Sacred Reich, Life of Agony, Trivium, Doro, Amon Amarth, Korn

*De Wedstrijd*

Gezien deze geweldige affiche mag Rock-Pix Media in samenwerking met de organisatie van ALCATRAZ zomaar 5x Duo-Tickets weggeven voor zaterdag…

Zoals je weet bekom je bij RPM deze Duo-Tickets niet geheel gratis en moet je er wel wat voor doen. Zodoende maken we er weer eens een lekker wedstrijdje ervan voor onze pagina likkers.

AANDACHT Only for RPM Likers !!!
Zonder onze Rock-Pix en Alcatraz pagina te likken kan je niet meedoen en wordt je insturen niet verworpen.

alcatraz01

Zo bedachten we de volgende vragen:

* Vraag 1, Op Alcatraz staat veiligheid hoog aangeschreven via SAFETY JOGGER, en ook dit jaar is dit ook niet anders en dit onder het moto ” SAFETY SHOES FIRST”  maar weet jij van welk jaar en in welke landen je trouwens terecht kon voor hun totale gamma aan Safety Shoes ?.

* Vraag 2. welke band / gitarist, maakte ooit de korstte zet te Kortrijk ? en waarom ?

* Schiftingsvraag. Volgens ALCATRAZ Facebook pagina zie link  Heeft de pagina 33.527 volgers, Maar hoeveel zullen ze er op 31 juli 2017 hebben ?.

Deze wedstrijd loopt tot 31 juli om 00.00u.
E-mail wedstrijd: alcatraz2017@rock-pix.com

De winnaars worden op 1 August 2017 via een alg post bekent gemaakt op ons media,  tickets zullen op naam van de winnaar per e-mail verstuurt worden door de organisatie van Alcatraz zelf. Over de uitslag / winnaar wordt niet gecorrespondeerd.

Voor Tickets en verder informatie kan je zeker terecht op de volgende link

Good luck,