Volbeat at Forta Rock 2016

volbeat3 (1 van 1)_pe

Volbeat at Forta Rock 2016

Volbeat at Forta Rock 2016

Volbeat werd gevormd in 2001 nadat frontman Michael Poulsen zijn vorige band Dominus had verlaten. Hun stijl houdt het midden tussen heavy metal en rockabilly. Hun voornaamste invloeden zijn Elvis Presley, Johnny Cash en Metallica. In hun nummer “Wild Rover Of Hell” wordt Metallica ook vermeld. De derde regel van het eerste chorus luidt: “The stereo pumping Metallica tunes, Ride The Lightning oh yeah!”.

In 2005 brachten ze hun eerste album uit, getiteld The Strength/The Sound/The Songs. Ze bereikten na een optreden op Roskilde in 2006 plaats 18 in de Deense album-hitlijsten. Geen enkele Deense heavyrockband deed hen dit voor.

In februari 2007 brachten ze Rock the Rebel/Metal the Devil uit. Het album kwam op één in de Deense hitlijsten. In november behaalde dit album in Denemarken platina. Bovendien was Volbeat genomineerd voor een MTV Award voor ‘Best Danish act 2007′, maar die prijs zagen ze aan hun neus voorbijgaan.

In februari 2008 bracht de band zijn eerste dvd uit, onder de titel Live: Sold out!. Deze uitgave werd ondersteund met een Europese tournee in diezelfde maand.

In 2008 verscheen hun derde album, Guitar Gangsters & Cadillac Blood, een album met 13 liedjes, waarvan er 7 met elkaar zijn verbonden in een soort concept met de hoes en de rest van het artwork. Er is ook een gastzanger te horen in het nummer “Mary Ann’s place”, dat het verhaal vervolgt van de eerder uitgebrachte nummers “Danny & Lucy”, “Fire Song” en “Mr. and Mrs. Ness”. Deze keer staat er een cover van Hank Williams op, “I’m so lonesome I could cry”, dat ook door Elvis werd gezongen.

Op de Deense gelimiteerde oplage staat ook een cover van Social Distortion, “Makin Believe”. Van origine is dit een nummer van Jimmy Work, maar de versie van Volbeat is geïnspireerd op de Social D.-versie. Het tweede album, Rock the Rebel/Metal the Devil, werd op 10 juni 2008 uitgebracht in de VS. Het geplande optreden in september 2008 in Atlanta op Progpower werd afgelast; het zou het eerste optreden in de VS zijn. In hetzelfde jaar zou Volbeat spelen op Graspop Metal Meeting, maar dit optreden werd afgelast wegens het overlijden van de vader van Michael Poulsen. Op 10 september 2010 verscheen het vierde album, Beyond Hell/Above Heaven.

Op 13 juni 2011 speelde Volbeat op het hoofdpodium van Pinkpop, op 24 juni 2011 speelden ze op Graspop Metal Meeting en op 14 november 2011 stonden ze in de Lotto Arena in België, waarna ze op 15 november 2011 Nederland nogmaals bezochten met een optreden in de Rotterdamse Ahoy. Op 28 november 2011 werd via de website van Volbeat bekendgemaakt dat gitarist Thomas Bredahl uit de band stapte.

 

volbeat17 (1 van 1)_peOp 4 februari 2013 maakte Volbeat via de website bekend dat ex-Anthraxgitarist Rob Caggiano definitief aan de band was toegevoegd als tweede gitarist. Caggiano was samen met Jacob Hansen actief als producer voor Volbeats nieuwe album Outlaw Gentlemen & Shady Ladies, dat op 8 april 2013 uitkwam. En Zondag stelde hun zesde album voor onder de naam “Seal The Deal & Let’s Boogie” op Forta Rock 2016.

Ons verslag,

Een groot doek hangt voor het podium met in groot? juist Volbeat, Links en rechts Camera mensen die het gehele concert zullen vastleggen om erna te verwerken in een Live documentaire wordt er gemompeld. Plots horen we een oude Cadillac geluid en een geit? dit moet het startschot zijn waarbij er vervolgens het mega grote doek tot val gebracht wordt, inclusief enkele ontploffingen met vuur spetters over de mainstage. Iedereen schrikt zijn eigen te pletter en is zodoende weer klaar wakker en alert voor hun show.

Meteen zet de band de single “the Devil’s Bleeding Crown” in en het rockabillyfeestje is zo officieel gestart en vervolgens schakelen ze meteen over hun nieuwe track “Seal the Deal & Let’s Boogie” knalt over de weide. het podium van Volbeat beschikt over een loopbrug achter de drumset waar bij frontman Michael Poulsen tot regelmaat zijn positie inneemt. De sound zit lekker op Forta Rock waarbij hun geweldige riff je meermaals kippenvel geven.

Volbeat is zelf niet vies om zelf even akoestisch te gaan met Ring of Fire,bij volbeat kan alles en mag alles, het publiek smelt gewoon weg voor de band, ook al zouden ze banjo bespelen niets wordt hun kwalijk genomen denk ik ?.volbeat14 (1 van 1)_pe

vervolgens schakelen ze spontaan terug over naar het nummer “Sad Man’s Tongue” en “Cuckoo – Anybody home” waarbij ze zelf opzettelijk een break tussen lassen waarbij de band en publiek spantaan beginnen te lachen en als gekken beginnen te applaudisseren ?

Zanger Michael Poulsen krabt even achter de oren, en weet verdomt goed dat ze hier met alles weg komen. De band komt dan ook super positief over en is dan ook een topper als headliner op Forta Rock. een super afsluiter voor deze geweldige editie 2016.

*Stay tuned for the next review! King Diamond

Gemiddelde beoordeling  1 2 3 4 5fJe moet inloggen om te stemmen
volbeat14 (1 van 1)_pe.jpg
volbeat15 (1 van 1)_pe.jpg
volbeat16 (1 van 1)_pe.jpg
volbeat17 (1 van 1)_pe.jpg
volbeat18 (1 van 1)_pe.jpg
volbeat1 (1 van 1)_pe.jpg
volbeat2 (1 van 1)_pe.jpg
volbeat3 (1 van 1)_pe.jpg
volbeat4 (1 van 1)_pe.jpg
volbeat5 (1 van 1)_pe.jpg