Soulfly -Concert Report -Metal van de hoogste plank.

soulfly2014-03

Metal van de hoogste plank met Soulfly

De metalband Soulfly werd in 1997 opgericht door Max Cavalera, de voormalig frontman van Sepultura. Max Cavalera veroverde de wereld met de band Sepultura,  intussen al 17 jaar verder is hij de frontman van de Braziliaanse metalformatie Soulfly. In september 2013 kwamen ze met een nieuwe mini LP op de proppen onder de naam “ Savages”, deze #9  na “Enslaved“ werd dan ook zeer goed onthaald door fans en pers.

Gisteren op 9 maart kon je het Braziliaanse viertal dan ook live aan het werk zien in Vlaamse Brabantse concerthal Het Depot te Leuven,  waarbij de band Massis het voor programma mocht verzorgen.

Max Cavalera & co passage bleef dan ook niet onbemerkt in veiligheid, de organisatie had zich goed verzien voor dit uniek Braziliaans geweld en zijn meute te verwelkomen, maar toch slaagde er iemand in om een hond mee in de zaal te krijgen, dit was zelf nieuw voor mij na meer dan 30 jaar concert bezoekjes te hebben afgelegd.  Het resultaat was dan , dat je in elke overgang, aankondiging of break van de band een blaffende hond moest trotseren, het arme dier zal wel een Braziliaans tetanus syndroom er aan over gehouden hebben. Wat de fotografen ook direct opmerkten was dat er een Photofront was voorzien, die zeker welkom was en hopelijk een blijvende mag zijn.

Betreft Soulfly, de band is nog steeds een echte headliner,  waar je direct ziet dat Max & co er nog steeds zin in hebben om hun nummers te brengen, en met een geweldige sound die je gewoon omver blaast en je blijft verbazen, Wat zeker leuk is dat Max offspring,  zoon Zyon Cavalera de sticks mag hanteren in Pa zijn band zodat de opvolging Cavalera clan wel een zekerheid zal zijn.   De stem van Max hadden we al zelfs al beter gehoord inclusief zijn mobiliteit maar toch kon dit de pret niet drukken, De fans gingen als gek tekeer waarbij er gretig ge-crowd surft werd enkel kleine Moshpits ontstonden, de grote Moshpits bleven helaas wat achterwegen.

Al hun grote nummers kwamen in Het Depot te Leuven aanbod,  waardoor de band werd terug geroepen door de meute voor enkele bijkomende afsluitnummers te brengen, waar dat er zelfs een eerbetoon naar Iron maiden ging met het cover nummer The Trooper.

Al bij al een mooi en geslaagd concert  van Soulfly. (punt)

Gemiddelde beoordeling  1 2 3 4 5fJe moet inloggen om te stemmen
soulfly2014-122.jpg
soulfly2014-144.jpg
soulfly2014-155.jpg
soulfly2014-02.jpg
soulfly2014-13 (1 van 1).jpg
soulfly2014-01.jpg
soulfly2014-03.jpg
soulfly2014-055.jpg
soulfly2014-066.jpg
soulfly2014-077.jpg

[youtube id=”YIBi0LP1M4I”]