Review The Raven Age – Darkness Will Rise

The Raven Age_Darkness WIll Rise Band Shot 2_Paul Harries_ SMALL

The Raven Age – Darkness Will Rise

In 2009 werd The Raven Age opgericht door gitaristenduo Dan Wright en George Harris (zoon van Iron Maiden bassist Steve Harris). Vanaf 2012/2013 begon dit project wat meer vorm te krijgen en werden er nieuwe bandleden aangeworven. Matt Cox op bas, Jai Patel als drummer en Michael Burrough als zanger. In 2014 werd hun debuut self titled EP uitgebracht. Op deze EP stonden 4 songs met een speelduur van net geen 20 minuten. In 2016 verzorgde ze support van Iron Maiden op The Book Of Souls World Tour. In de zomer van augustus 2016 kondigde ze aan om hun debuut album uit te brengen in december 2016.

Uiteindelijk werd het album uitgebracht op 17 maart 2017. Het album heeft de naam ‘Darkness Will Rise’ gekregen. Op het album staan 13 songs die een speelduur hebben van tussen de 5 en de 8 minuten. Van hun EP werden 3 van de 4 songs meegenomen naar de full cd.  Mijn eerste kennismaking met deze band was toen ze hun clip ‘Promised land’. Een leuke clip waar live beelden van verschillende shows voorkomen. Hun tweede clip ‘Salem’s Fate’ verscheen iets later en werd  geinspireerd op de beruchte heksen processen van Salem in 1692. In februari/maart dit jaar hebben ze nog een blijvende indruk nagelaten toen ze als support meegingen met Anthrax.

Een beter debuut had deze band zich niet kunnen voorstellen. Wij zijn alvast benieuwd hoe dit live zal klinken. Wie deze band nog niet live gezien heeft of nog eens live wil meemaken, op zondag 18 juni spelen ze om 11u30 op het hoofdpodium van Graspop.

tracklist: thumbnail_Unknown-1

1. Darkness Will Rise
2. Promised Land
3. Age Of The Raven
4. The Death March
5. Salem’s Fate
6. The Merciful One
7. Eye Among The Blind
8. Winds Of Change
9. Trapped Within The Shadows
10. My Revenge
11. The Dying Embers Of Life
12. Angel In Disgrace
13. Behind The Mask

persoonlijke score: 85/100

[youtube id=”wyaCCutW7OY”]