Review -Dyscordia “Word In Ruin” 5 maart 2016

Dyscordia2

Vocals: Piet Overstijns:  – vocals &guitars: Stefan Segers:  – guitars & backings: Martijn Debonnet – lead guitars: Guy Commeene Lead guitars – bass & backings: Wouter Nottebaert  drums: Wouter Debonnet

 

Review -Dyscordia “Word In Ruin” 5 maart 2016

Band: DyscordiaDyscordia1
Album: Word In Ruin
Release datum: 5 maart 2016
Genre: progressive melodic metal
Label: Road Mark Productions

In de belgische metalscene is Dyscordia geen onbekende naam meer. we kunnen wel stellen dat deze band tot een van de beste belgische metalbands behoort. in 2013 kwam hun debuutcd ‘Twin Symbiosis’ uit die kon rekenen op talloze lovende reacties. Dit jaar komen ze aanzetten met hun tweede langspeler die de naam ‘Words In Ruin’ heeft gekregen.

Op het album hoor je meteen 6 topmuzikanten aan het werk dat zich ongetwijfeld vertaald in een staaltje meesterwerk. Dit album laat je genieten van de eerste tot de laatste noot. We worden meteen getrakteerd met een instrumentale intro ‘Templum Creationis’ waarna ze ‘Harlequin’s Grief’ meteen goed uitpakken. Zo weet de band over de hele lijn te verbazen. Het laatste nummer ‘My Land’ is een cover van Sonata Arctica die ze heel goed gebracht hebben.

Instrumentaal klinkt het fenomenaal met veel technische hoogstandjes. Vocaal hoor je ook veel variatie met clean vocals van Piet Overstijn en grunts van Stefan Segers. De band zelf heeft ook al een stevige live reputatie waardoor ze ook een mooie fanbase hebben opgebouwd. In mijn ogen verdiend deze band om door te breken en dit jaar op de grote festivals te staan. wij kunnen jullie al vertellen dat je deze cd blindelings kan aanschaffen.
Score: 100/100

review: Yannick Van de Wouwer

[youtube id=”I4-DsqVURX8&feature=youtu.be”]