MEI 18 De Klinker te Aarschot LA MUERTE – LOVESEXFEARDEATH Club Show review

MEI 18 De Klinker te Aarschot
LA MUERTE – LOVESEXFEARDEATH Club Show review

Een la muerte lovesexfeardeath club show dat niemand wou missen hoorde ik bezoekers fluisteren , en ja hoor de zaal liep behoorlijk vol voor dit beloofde lovesexfeardeath avondje, drie bands waren voorzien o.a. Mule, Doganov en uiteraard La Muerte, wie graag bleef hangen en verder wilde feesten als een beest was er de smaakmakende DJ Stellarator.


Mule mocht het feestje openen, deze band speelt zoals ze zelf zeggen Tune low, smerige low afgestemde gitaren die een stoomboot van Doom minded noise creëren, zonder enige zanglijn die het geheel zou opfleuren met een fris lentebriesje. Nee het trio dat uit twee noisy bastard (Joose A. – Koen D. bestaat met een helse drummer als Kurt D.B. hoeven geen geleuter met zangers of whatever.

De band speelde een korte donkere instrumentale openingsset die vrij diep ging en een zeer zeker indruk achter liet, volgens mij dan ook een zeer geschikte band om dit feestje in de juiste Dark stemming starten. TopDoganov, deze Belgische band die het daglicht tartte anno 2010 is geen onbekende eend in de bijt meer. De band dat ook weer uit een trio bestaat onder de argus ogende Karl Cleeren (vocals) Frederic Cipriani (synths & programming) Filip Marchal (guitars) brachten reeds een EP ‘Something Dark To Dance To’, en vervolgens hun geweldige debuut onder de naam ‘Conducting Chaos’ dat op zeer goed onthaald en respons kon rekenen in verschillende scenes .

Doganov begeeft zich soms al te graag op glad-ijs met uitspraken als “Something dark to dance to!”
waarbij een mens zich maar al te vlug achter zijn rode oortjes begint te krabben?. Deze heren brengen zeker niets ultra-nieuw maar wel op een verfrissends nieuw toontje naar je toe, zo trackteren deze heren ons zaterdag wederom op een verrassende en nieuw materiaal van hun nieuwe Industrial geboorte EP “Twincest Games”.

nummers die verdomt goed in de oor liggen en zeer sterk live aanslagen, de mix industrial, EBM, rock, new wave met een likkebaarden ( R.Krups) Rammstein metal soundje gaat er dan ook bij elke Metal maar ook bij elke Dark wave fan binnen als zoete koek. Mensen begonnen spontaan te dansen waarbij ik terug geflitst werd in anno …. Waarbij bands als Die krups ect, de zine bespeelden. Wat me meteen opviel was dat Karl Cleeren (vocals) zijn stem een groter bereik bekomen toen ik hem voor het laatst aan het werk zag, deze heren hebben een internationaal product dat op meerder podiums zich zou thuis voelen…
conclusie ; een top performence

Boekingsagent
info@doganov.be +32 (0)486 36 27 21

http://www.doganov.be

https://www.facebook.com/Doganov.be/?epa=SEARCH_BOX

 La Muerte
Eind jaren 80, begin jaren 90 was La Muerte in België misschien wel één van de grootste en origineelste bands in het genre.

Zwarte rock ’n roll met een kruisbestuiving van depressieve bluesrock is de meest voor de handliggende beschrijving. Maar zoals zoveel Belgische bands, was het succes groter in het buitenland dan hier. Met geweldige adelbrieven, begint La Muerte twintig jaar later aan een nieuw avontuur dat blijkbaar mooie zijn gangetje gaat.
Wie Marc du Marais en konsoorten kent weet dat je altijd waar voor je geld krijgt, en ja dat was verleden zaterdag in het Aarschotse Klinker club wederom het geval.

La Muerte hoeft niet op grote festivals te staan als Dour, graspop, Roadburn om er een geweldige show van te maken, deze heren brachten de opgewarmde Klinker club in een boven natuurlijke extase waar menige bands maar kunnen van dromen. Zo brachten deze doorgewinterde Rock n Rollers DeeJ, Michel Kirby,Tino de Martino – Christian Z. meerdere nieuwe songs met afwisselde oudere werk waarbij creepy en ultra violence songteksten allemaal aan de revue passeerden.

Geweldige show ,waarbij Marc du Marais me achteraf vraagde of hij niet te lang was…? Nee? Marc volgens mij was die zelf te kort! lol  Keep the good work dude’s

MEER INFO: lamuerte.hellfire@gmail.com

http://www.lamuerte.be

https://www.facebook.com/LAMUERTE.BE/?ref=br_rs


 

Report – Pix / Video by Frank-HSJ  –  Video by Nico Swinnen