Live report Agnostic Front – Baroeg 21/08/2019

Live report Agnostic Front – Baroeg 21/08/2019

Er is geen band die New York hardcore meer belichaamt dan Agnostic Front. De ‘The Godfathers Of the NYxHR ’ging anno 1980 van start in New York City, In 1992 ging Agnostic Front uit elkaar, om even een pauze te kunnen nemen, Vinnie Stigma ging vervolgens  in de groep Madball spelen. Na enkele jaren kwam Agnostic Front terug bij elkaar, met de bezetting Mike Gallo – Bass
Craig Silverman – Guitar – Pokey – Drums –  Vinnie Stigma – Guitar – Roger Miret – Vocals

Roger Miret heeft in 2002/2003 ook een zij-project gehad met The Disasters dat je zeker moet checken.

Anno 2019 de pioniers van het harde werk staan er nog even fris als in hun prille jaren, zanger Roger Miret en gitarist Vinnie Stigma, die ondanks hun zeer verschillende karakters en sinds 1982 bloedbroeders in hardcore maakte als nooit tevoren er een feestje van waarbij de tempartuur met min +20 graden in een snel tempo de hoogte in slamde.

De Baroeg stond even op springen waarbij de vijfkoppige hardcore dude’s nieuw en oud werk in een bomvolle zaal afvuurde. Het geluid zat dan ook weer lekker snor in het Rotterdamse Bargoeg waarbij Stigma het zelfs niet kon laten om even mee te gaan moshen, incl.gitaar ging hij als een wildzwijn mee tussen de zwetende meute mee lol trappen. Stigma is intussen 66 jaar maar blijkbaar is dit enkel een getal voor hem, gezien ouderdom blijkbaar geen inpak kent op zijn uithouding vermogen en levenswijze.

Stigma, Mike, Craig en Pokey maakte zelf tijd om een babbeltje en wat tijd om aangekochte merchandise te handtekeningen
Conclusie, zalige kerels , geweldig gig met veel energieke klassieker, meer moet dat niet zijn toch?

Photo,Frank-HSJ copyright

Report, Danny Verreycken


check out the video Agnostic Front Baroeg Rotterdam 21-08-2019

the boys and girls had their first experience in stage diving and crow surfing