Interview Scarved

bandfoto

Scarved is in Belgie geen onbekende meer. In 2014 konden we hun debuut ‘Dynamite’ horen en dit jaar komen ze met hun tweede langspeler ‘Lodestone’. Rock Pix deed een interview met gitarist Luc Van Dessel.

Cd review van hun album ‘Lodestone’ kan je in deze link lezen!

 

 • Hallo, allereerst bedankt om even tijd te maken voor dit interview. Hoe gaat het momenteel binnen het kamp van Scarved?
  Luc
  : Druk druk druk. Het regent momenteel aanvragen voor interviews e.d. vanuit diverse landen, onze eerste single uit het album en bijhorende videoclip hebben we inmiddels ook reeds ingeblikt en verder zijn we momenteel druk bezig met de voorbereidingen van onze Lodestone-clubtour ter voorstelling van het album.
 • Hoe kan je de sound van Scarved omschrijven?
  Luc: Rauw, krachtig, organisch … . We streven er naar om met Scarved een zo eerlijk en open mogelijke sound neer te zetten en hechten daarbij veel belang aan individuele details. Zo focussen we ons bv niet op een totaalsound zoals gebruikelijk is in de hedendaagse metal, maar trachten we elk instrument terug duidelijk in het geluidsbeeld te plaatsen zoals men dat in jaren zeventig deed. Meer de originele rocksound dus maar dan met een hedendaagse benadering.
 • Voor dat jullie met Scarved begonnen zijn hebben jullie andere muzikale projecten gedaan, zijn er invloeden van deze projecten hoorbaar in de sound van Scarved?
  Luc: Uiteraard, niet enkel in onze sound maar ook in onze songs. Wij doen niet mee aan de tendens om qua genre binnen een bepaald hokje te moeten passen, bij Scarved kan alles dus laten we onze invloeden gewoon de vrije loop en die zijn dan ook heel duidelijk merkbaar. Het is totaal niet onze bedoeling vernieuwend te zijn, wij trachten gewoon goede muziek te maken en men mag best horen waar we de mosterd vandaan hebben gehaald.

 

 • Proficiat met jullie nieuwste release ‘Lodestone’! Kan je ons wat meer vertellen over dit album?
  Luc: De muziek voor alle songs werd geschreven door mij, de teksten en zanglijnen door Caro. “Lodestone” werd net zoals het vorige album opgenomen en gemixed bij Artsound Studios in Houthalen, bas en gitaren echter hebben Wim en ik deze keer ingeblikt in onze eigen homestudios. De mastering werd gedaan in New York door Allan Douches voor West Westside Music. Het album is geproduced door J P Kerckhofs en mijzelf.

   scrvd 1   

 • Wat is jullie favoriete song van het album en waarom?
  Luc: Goh, ik heb eigenlijk niet echt een bepaalde favoriet. Ik heb ze allemaal geschreven dus vind ik overal wel ergens iets inzitten dat mij op één of andere manier aanspreekt. Hangt een beetje af van de situatie welke song ik op dat moment de beste vind.

 

 • Jullie voorganger ‘Dynamite’ werd heel goed onthaald en kon rekenen op goede kritiek. Hoe zijn de reacties over jullie nieuwste werk ‘Lodestone’?
  Luc:  Supergoed! We krijgen zeer lovende reacties uit zowat alle hoeken van de wereld en tot nu toe over het algemeen ook zeer positieve reviews. We mogen dus niet klagen.

 

 • Via welke weg kunnen de fans jullie nieuwste album aanschaffen?
  Luc: Het album is zowel verkrijgbaar in de regulere cd-shops, alsook bij de grote ketens zoals Mediamarkt etc. Uiteraard is het album ook verkrijgbaar op onze concerten en kan het eveneens rechtstreeks bij ons worden besteld via onze site: www.scarved.be

 Gottcha__D706522

 • Zopas is jullie nieuwste clip ‘Sweet Surrender’ uitgekomen, hoe verliepen deze opnames?
  Luc: Vrij vlot maar hilarisch. We hebben heel wat afgelachen daar, al heeft de producer ongetwijfeld enkele grijze haartjes meer nu. Het blijkt toch niet zo evident om een hele bende rockers heel de avond onder de knie te blijven houden. Aanvankelijk verliep alles vlekkeloos, maar met het vloeien van de nodige alcohol werd dit telkens ietsje moeilijker 🙂

 

 • Mogen we binnenkort nog een tweede videoclip verwachten van song van het album ‘Lodestone’?
  Luc: Yep, er staan alvast 3 singles met bijhorende clip gepland. Als tweede singel gaat de tittelsong “Lodestone”uitkomen. Momenteel is men reeds bezig met het scenario voor de clip, dus kortelings beginnen we aan de opnamen ervan.

 

 • Met de cd release van ‘Dynamite’ vond er een grote releaseshow plaats. Nu hebben jullie besloten om verschillende clubshows te doen in BeNeLux, vanwaar die keuze?
  Luc: Wel, eerst en vooral waren de naar onze mening best geschikte zalen reeds bezet op de data die ons paste. Bovendien kregen we steeds meer vragen van fans uit heel de Benelux, dit heeft ons er uiteindelijk doen besluiten een clubtour te doen om alzo iedereen de kans te geven een album-voorstelling bij te wonen.

 12923_10206311586367357_4370753008105264118_n

 • Waar kunnen we Scarved nog live aan het werk zien?
  Luc: Onze eerstvolgende gig nu is de première van onze clubtour. Deze gaat door op 6 mei in “Het Debuut” te Westerlo. Verder staat o.a. ook de Rocking Bull in Antwerpen op het programma,  gigs in Nederland, festivals … .

 

 • Tegenwoordig kan je muziek online streamen en downloaden in plaats van een cd/vinyl aan te kopen. Ik hou nog steeds van de old skool manier om een cd te kopen. Zo heb je iets in handen en kan je ook het boekje lezen. Wat is jullie mening hierover?
  Luc: Ik ben het volledig met je eens. Bovendien is al dat downloaden en streamen een ramp voor de muziekindustrie. Met de heropleving van vinyl is daar nu gelukkig terug een beetje verandering in gekomen, maar cd ’s worden er nog weinig gekocht. Gevolg is dat platenlabels veel te weinig inkomsten hebben en nauwelijks nog in nieuwe bands kunnen investeren, hierdoor krijgen veel echt goede bands niet de kans die ze verdienen.

 

 • Nogmaals bedankt voor dit interview. Zoals altijd zijn de laatste woorden voor de band. Hebben jullie nog iets toe te voegen aan dit interview?
  Luc:
  Jij ook erg bedankt en hopelijk zien we elkaar binnenkort nog eens op een of andere       gig!

[youtube id=”m7K0bNLlWkw”]