Interview Izefrim-Thrashminnende metalheads.

DSC_0226_pe_pe

Thrashminnende metalheads behoeven weinig introductie als het op IZEGRIM aankomt: de viermansformatie (of eerder, 3 man en een vrouw om u tegen te zeggen) heeft nog maar net hun “Congress of the Insane” uit of ze blijven hun rijzende ster glans bijzetten. Zo speelden ze onder meer al op het Belgische ALCATRAZ, METAL FEMALE VOICES FEST, en nog heel wat ronkende festivals. Deze winter zijn ze op de line-up van 70.000 TONS OF METAL er ook bij. Maar vanavond op INTO THE LIMELIGHT. En JEROEN (gitaren) is een grote liefhebber van zulke kleinere festivals.DSC_0647_pe

Jeroen, Marloes, welkom. Jij kwam me net aanstuiven, wat gebeurde er?.
Jeroen (hijgt):  Sorry, ik kwam van mijn werk rechtstreeks naar hier, dan moet het soms wel lekker snel gaan (lacht). Blij er evenwel te zijn!

Een nieuwe plaat, nieuwe gigs, maar, het zijn er opvallend selecte aantallen als je ze per maand bekijkt. Heeft dat een bewuste reden?
Marloes: Ja, eigenlijk wel. We willen onszelf niet teveel belasten maar ook niet zomaar zeggen dat wel en dat niet. We kiezen bewust daar of ginder te spelen en dan er voor te zorgen dat we tussendoor nog wat ademruimte hebben, hoewel… (lacht). Goh, eigenlijk is het dat we er zelf controle over willen houden. Veel bands doen echt soms de gektste dingen om ergens te mogen spelen. Wij willen spelen wanneer ze ons willen, en dan tonen we wat we waard zijn. Meer hoeft dat niet te zijn.

Toch staan jullie over een paar maand bovenop het dek van een cruiseschip voor 70000 Tons.
Jeroen: okee, soms moet je echt “carpe diem” doen als de kans er zich toe leent. En deze 70K is zo een mooi voorbeeld. We wilden dolgraag meedoen! En ja, een leuke vakantie hopelijk (lacht).
Marloes: we spelen toch liever op kleinere gigs: veel gezelliger en vooral heb je feeling met je publiek, dat wil op grote concerten minder zijn, al maakt een dolle massa toeschouwers wel veel goed natuurlijk. En als band moet je het van je publiek nog altijd hebben.

IZEGRIM zit aan haar tweede plaat toe, en het zijn de enige die er uit zijn. Zelfs voor Marloes de zang voor haar naam naast de bas. Is daar een reden voor?
Jeroen:  Toen we nog bij Polidor waren, was het de bedoeling in de originele bezetting een album te produceren, maar we hadden al snel het gevoel dat het een veel commerciëlere inslag zou krijgen dan we zelf wilden. Niet vergeten, dat toen je moest verkopen voor je een platencontract kreeg. Metal labels waren niet zo wijd en zijd beschikbaar toen.  Dus kozen we voor trouw aan onze sound te blijven.
Marloes: het is altijd de bedoeling geweest van de band, zeker toen ik de zang over nam, die ‘belofte’ gestand te houden, wat ons uiteraard Polidor kostte. Maar de keuze was bewust gemaakt en we hebben er nog geen moment spijt om gehad. En als je ziet wat voor vruchten dat heeft opgeleverd, dan kunnen we daar enkel met tevredenheid op terug kijken.

Wij zijn er alvast blij om.
Marloes: Blij dat te horen, het is altijd een plezier als we onze fans kunnen belonen!

Interview: Dieter L. – Photo: Nancy B.C. voor Rock-Pix Media.

http://www.izegrim.nl

[youtube id=”v7g7ZrdmJk8″]