(Ge)varenwinkel Blues & Roots Festival 2017

(Ge)varenwinkel Blues & Roots Festival
Voor de liefhebbers van Blues en Roots zijn het weer hoogdagen, want het laaste weekend van augustus dan gaat het (Ge)varenwinkelfestival door. kunnen de muziekliefhebbers genieten van een mix van blues en rootsmuziek van artiesten uit Europa en Amerika.

Vrijdag 25 augustus
Vrijdag werd naar gewoonte de aftrap gegeven, The Bluesbones, Chilly Willy, Janiva Magness, Jeff Jensen Band.

(BE)The BluesBones: hebben slechts één doel to play blues wat een geweldige band onvervalste blues-rock! De band is uitgegroeid tot één van de toonaangevende bands van België. En ook in het buitenland is deze fantastische bluesband geen onbekende Meer.


(BE)Chilly Willy: een begrip in de Belgische blueswereld. is vooral een live band die je moet ‘meemaken’ en ‘beleven’. Old Skool’ blues met een rauw randje!


(US)Janiva Magness: Uit Detroit afkomstig, waar ze op jonge leeftijd reeds beïnvloed werd door blues.Janiva Magness brengt op haar typische krachtige wijze ode aan de blues.


(US)Jeff Jensen: (Band) Recht uit het hart presenteert hij de blues De eerste keer dat mensen de Jeff Jensen Band live zien staat hen een schok te wachten! Daarom zijn de shows van Jeff Jensen een boeiend spektakel met prachtig gitaarwerk !

Zaterdag 26 augustus

De toppers voor zondag Dog House Sam & His Magnetones, Big Pete Blues Band, Walter Broes & The Mercenaries, Curtis Salgado, Lance Canales and the Flood, Ian Siegal Band, The Steepwater Band, Lucky Peterson

(BE)Dog House Sam & His Magnetones:er is geen betere manier om de zondag af te trappen dan met Dog House Sam. Hun blues wordt puur en rauw geserveerd precies zoals het hoort! dit trio weet elk publiek moeiteloos in te pakken en je van je sokken te blazen


(NL)Big Pete Blues Band: De Nederlandse blueszanger Big Pete speelde dit jaar nog op bleus peer met The Red Devils. nu komt Big Pete met zijn eigen band (Ge)varenwinkel opstelten zetten. Big Pete op zijn scheurende harmonica Wat een heerlijk bluesconcert!


(BE)Walter Broes & The Mercenaries: Walter Broes Met deze band maakt hij rootsmuziek van de bovenste plank . de rockabilly roots met fijne uitstapjes richting country blues dit trio weet als geen ander hoe ze een feestje moeten bouwen.


(US)Curtis Salgado: heeft al een hele muzikale geschiedenis achter de rug met Robert Cray, Steve Miller, Bonnie Raitt en Santana speelde hij ooit samen!Hij zingt de blues met ongelofelijk veel soul en elk optreden alsof het zijn laatste is.


(US)Lance Canales and the Flood: deze driekoppige band met Mexicaanse roots. Op akoestische gitaren en drums spelen deze drie heren muziek die menig armhaar doet rijzen. heerlijke ritmische rootsrock. De muziek van dit trio past daarom precies in het bluestraatje van(Ge)varenwinkel.


(UK)Ian Siegal Band: Fenomenale slide-gitarist & meesterlijke vocalist voor de doorgewinterde blues iefhebber behoeft Ian Siegal geen introductie meer. Niet te missen concert van een van de grootste Britse bluestalenten van de laatste jaren. Siegal laat zijn gitaar janken en net als of er geen einde lijkt te komen ! indrukwekend .


(US)The Steepwater Band: Rock ’n Roll zoals het hoort: doordrenkt met bluesrock á la Neil Young . lang uitgesponnen gitaarsolo’s en fantastische melodieën tijdloze muziek. bluesrock op zijn best dat naar ongekende hoogte wordt getrokken


(US)Lucky Peterson: Als het gaat om grote blues gitaristen is Lucky Peterson er een van! de in Buffalo, New York geboren Lucky Peterson (13 december 1964) gewoon de beste. Peterson, topzanger, topgitarist!

Een prachtig twintigste editie van het Ge)varenwinkel Blues & Roots Festival een top jaar !

 

Report/Pix: Wim Wuyts