FORTAROCK IN THE CITY – ZA 27 MEI – DOORNROOSJE

fortarock in the city1

FORTAROCK IN THE CITY – ZA 27 MEI – DOORNROOSJE

Periphery + Decapitated + Batushka + The Charm The Fury Dool + The Contortionist + Destrage + Noctem + Ulsect + Pelgrim

FORTAROCK IN THE CITY - ZA 27 MEI - DOORNROOSJE

Van djent tot death metal, van dark rock tot black metal. Op 27 mei komt het allemaal voorbij in Doornroosje. Waanzinnige live metal- en rocks acts die een reputatie hoog te houden hebben!

Buma Rocks presenteert naast een aantal showcases van Nederlandse bands de ‘Heavy Chat Sessions’. Een mogelijkheid om in gesprek te gaan met professionals uit de heavy muziekindustrie. En dat zijn niet de minste. Ook kun je je metal- en rockkennis testen tijdens de ultieme rock- en metalquiz ‘Wheel of Steel’!

Muzikale omlijsting komt van het Belgische duo ‘Goe Vur In Den Otto’. Deze heren weten elk moment om te toveren tot één waarbij de vuisten de lucht in kunnen!

Tickets | Facebook event

RED FANG

RED FANG

Het is alweer 3 jaar geleden dat Red Fang voor het laatst in Doornroosje stond, de hoogste tijd dus voor een hernieuwde kennismaking! Live shows van deze sympathieke Amerikaanse rockers zijn altijd een waar genot; ruig en opwindend. De band levert in één nummer meer goede riffs af dan andere rockbands op een heel album.
Waar ze ooit indruk maakten met blikken bier, destructie en onderbroeken lol gevulde videoclips is Red Fang naast publieksfavoriet no. 1  ook uitgegroeid tot een strak geoliede rockmachine. Het nieuwe album ‘Only Ghosts’ is hier het ultieme bewijs van. We kunnen niet wachten tot het 29 juni is!
Tickets | Facebook Event

CRYPTOPSY 

CRYPTOPSY DO 29 JUNI – DOORNROOSJE

De Canadese metal band Cryptopsy draait al zo’n 20 jaar mee in het circuit en is een begrip in de death metal wereld. Toch heeft de band niet eerder in Nijmegen opgetreden. Daar komt nu dus eindelijk verandering in!
De band bestaat heeft al diverse krakers uitgebracht waaronder ‘None So Vile’ en ‘Whisper Supremacy’. Het experiment op ‘The Unspoken King’ uit 2012 was een kleine misser en werd minder goed ontvangen. Op de plaat erna uit 2015, met de eenvoudige titel ‘Cryptopsy’, keerde de band weer terug naar hun roots met de meest brute, technische en dynamische death metal uit hun bestaan. Nieuw werk wordt dit jaar nog verwacht.
Tickets | Facebook Event

GHOST BATH + HERETOIR

GHOST BATH + HERETOIR Za 20 mei – Merleyn

De Amerikaanse band Ghost Bath baarde in 2015 opzien met hun album ‘Moonlover’. Het bracht de band, net als genregenoten Deafheaven met hun fameuze roze plaat, de nodige bekendheid.

‘Moonlover’ staat vol melancholische postblack metal met stuwend gitaar- en drumwerk en schitterende melodie- lijnen. Daarnaast gaat de opmerkelijke zang van Dennis Mikula door merg en been, het gevoel spat er werkelijk vanaf. Binnenkort verschijnt het nieuwe album ‘Starmourner’, wederom via Nuclear Blast.  Ghost Bath is nog niet vaak live te zien geweest in Nederland, dat maakt extra nieuwsgierig uiteraard!

Tickets | Facebook event

DER WEG EINER FREIHEIT

DER WEG EINER FREIHEIT + INTER ARMA REGARDE LES HOMMES TOMBER

Ma 25 sep – Merleyn

Het uit Duitsland afkomstige Der Weg Einer Freiheit heeft de afgelopen jaren de nodige indruk gemaakt met hun sfeervolle post-black metal. De nummers worden gekenmerkt door agressie, snelle passages waarbij ook tijd wordt ingeruimd voor verstilde melodieuze stukken.

Inter Arma wordt door kenners inmiddels op handen gedragen en dat bewezen ze wederom als afsluiter op het Roadburn festival afgelopen jaar. Lange uitgesponnen en apocalyptische tracks waarin de band naadloos overschakelt van extreme metal naar stoner en prog.
Tickets | Facebook event

SOULCRUSHER II

SOULCRUSHER II ZA 7 OKTOBER – DOORNROOSJE

Duister, hard, zwaar en rauw met een lichtpuntje aan het eind van de tunnel. Op zaterdag 7 oktober hult Doornroosje zich weer voor één dag in het zwart voor de 2de editie van Soulcrusher!
De eerste namen: Ufomammut, Conan, Dodecahedron, Emptiness, Déluge, Usnea. Meer namen volgen…
Tickets | Facebook Event

EPICA + MAYAN

EPICA + MAYAN – ZO 22 OKTOBER – DOORNROOSJE

Epica maakt al jaren furore in zowel binnen- als buitenland. De majestueuze mix van klassieke muziek, heavy en death metal heeft de band geen windeieren gelegd, want Epica is inmiddels één van de populairste muzikale exportproducten van ons land.
Tickets | Facebook Event