Earupt – Belgian groove progressive alternative metal band.

 

Earupt is a belgian groove progressive alternative metal band

Band; Walter : Rhythm and solo guitar – Tom : Rhythm guitar – Rick : Zang – Thijs : Drums

Af en toe verrast ons dan toch nog eens band in dit kille donkere Belgen land, en ja deze keer is het de Oost Vlaamse rockers en meer bepaald uit Oudenaarde/Zottegem band Earupt.

De band zou licht gezien hebben in anno 2007, bracht pas ( 18 jan 2019) hun tweede langspeler uit onder de naam “Elements”

Wat we ons meteen opvalt dat deze schijf in eigen beheer werd uitgebracht waarbij deze kerels dan ook alles in eigen handjes genomen hebben,
Mixen en masteren van het album werd door Lucas de la Rosa gerealiseerd waarbij hij even mag blozen van oprechte kunst.

Deze zelf ingeblikte schijf zit dan behoorlijk cool in elkaar, waarbij ik alleen maar respect kan voor opbrengen, lead gitarist Walter Snoeck en rhythm gitarist Tom Kielemoes brengen hier volgens mij eens stukje groove Thrash Metal met progressieve zoetzure saus . Als ik verder kijk dan men neus lang is begrijp ik ineens waarom deze schijf zo (wederom) super vet is !!!!
Niemand minder dan Xavier Carrion was vroeger de meester in sound en daar moet je toegeven dat deze sound en speelwijze marktwaarde heeft, de coole riff vliegen u dan ook van het eerste nummer tot het laatste door je boxen die je min op vol 10 moet zetten voor de inpakt van deze very dirty sound door bot en been te laten nemen.

Indien je denk dat de heren in een vertraagde tempo verder gaan met nummers al Tracklist,
Shedding Skin
Bloodstain
Hooked On Life
Bare Knuckle Fight
Elements
Rebellion
Writings On The Wall
Broken Wings
Heatwave

ben je meteen mis en ga je zelf frontaal op je snuit uit schaamte, bij elk nummer hoor ik men favoriete bands passeren en het lijkt wel of ik terug gekatapulteerd word in het verleden , grootheden als Pantera, Machine Head, Annihilator en zelfs Dream Theater en ja ook Channel Zero… krijg ik te horen.

Betreft Stembereik van frontman Hendrik Vanhoutte, heeft  een clean / verstaanbare voice dat ik zeker toejuich , alle 9 nummers zijn super interessant in opbouw, chorussen zijn in een vloeibare lijn neer geschreven met de voorziene melodische inpak, zet door een drummer als Thijs Lammertyn bij en wat kan er mis gaan, het eind resultaat is dan behoorlijk technische shit met geslaagde compositie die je graag wil terug horen en je spontaan op je replay button gaat drukken.

verder moet je deze cd kopen wand het is Belgische en verdomt goed,

Beluisteren kan je hem hier ook op de volgende link, maar koop deze handel wand elke muziek fan moet dit organische gedrocht in zijn collectie hebben staan …

http://www.earupt.com/