DOGANOV – “SOMETHING DARK TO DANCE TO”

doganov1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doganov Band speelde dit weekend op Biesenrock 2013 en ze verbaasden mij enorm met hun set.

Gitarist Filip Marchal en zanger Karl kende ik van vroeger en zijn dan ook al jaren actief in de muziek wereld en meer bepaald in de rock – pop –en Dark new wave zine. Elk bandlid heeft wel een andere achtergrond betreffende muziek, Zo zag ik verleden jaar Filip nog op Mouling Rock 2012 als vervangende bassist bij de indie rockband Box waarbij hij een geweldige show neerzette.

Doganov was dan ook de vreemde eend in de bijt op Biesenrock, zo kregen we geen drumkits opstelling te zien onstage en geen bassist maar wel twee gitaristen (Filip Marchal en Jo Driesmans) en een toetsenist Frederic Cipriani (synths & programming) als ondersteuning voor de zang van Karl Cleeren. Producer Frederic en zanger Karl hun achtergrond en gemeenschappelijk liefde is dan ook Elektronische muziek en daar bij enkele gitaren wist ik direct dat deze kerels hier de grensoverschrijdend tendens gingen maken tussen Metal en Electro, en men donkerbruin vermoeden bleek dan ook totaal te kloppen.

Deze heren brengen een mix van Metal – Electro met een tintje new wave sound erin verwerkt, rammende gitaren alla Rammstein met mooie Brake’s en meesleurende synths, de zang van Karl is dan ook zeer Dark gericht en met zijn 2 meter hoogte gestalte, is hij dan ook de perfecte performer onstage. Samen met Filip maken ze van de stage een headbangend front dat je gewoon weg meesleurt.

Elke muziek liefhebber die zeker van new wave – industriële, rock en EBM met scheurende gitaren houd waarbij je nog eens lekker uit te bol kan gaan is deze band zeker een aanrader, Ze noemen hun eigen muziek dan ook  “SOMETHING DARK TO DANCE TO” en dat is het ook.

De jongens van Doganov zijn pas uit de studio en brengen weldra hun EP “Pre-incarnatie” op de markt. later deze week heeft Rock-pix media een interview met deze band dus… Stay tuned.

Facebook link

Hier alvast hun video  “Endear You” en enkele Live Foto’s van Biesenrock.

Gemiddelde beoordeling  1 2 3 4 5fJe moet inloggen om te stemmen
Death angel4 (1 van 1)_pe.jpg
Death angel8 (1 van 1)_pe.jpg
Death angel12 (1 van 1)_pe.jpg
Death angel14 (1 van 1)_pe.jpg
Death angel17 (1 van 1)_pe.jpg
DOGANOV1.01.jpg
DOGANOV2 (1 van 1)_pe.jpg
DOGANOV3 (1 van 1)_pe.jpg
DOGANOV4 (1 van 1)_pe.jpg
DOGANOV5 (1 van 1)_pe.jpg

[youtube id=”Yz03TCVQ9qo”]