Diabulus In Musica in De Verlichte Geest

DSC_1491-2

Diabulus In Musica in De Verlichte Geest

Diabulus In Musica zijn

Zuberoa Aznárez: vocals
Gorka Elso: keyboards
Alexey Kolygin: guitars
David Carrica: drums
Odei Ochoa: bass-guitar

Op zaterdag 11 februari was “De Verlichte Geest” weer place to be. Er werd een metal avond georganiseerd, waar drie bands ons weer een ferme portie female fronted metal brachten.

Om 20u30 zochten we het een 4000 km meer zuidwaards, van het koude Finland naar het zwoele Spanje. Om 20u30 verwelkomden we Diabulus In Musica, die ons een uur trakteerden op melodieuze metal-hoogstandjes. In oktober vorig jaar was deze band ook te gast in De Verlichte Geest en zangeres Zuberoa Aznárez vond het prettig om vele gezichten terug te zien. Een spetterende setlist toonde aan dat deze band echt wel haar strepen aan het verdienen is. Met nummers als “Battle of Atlantis” en “Earthly Illusions” was de toon direct gezet.

Dat deze band reeds een viertal albums uit heeft is dan ook geen verrassing. Ze loodsten ons vlotjes langs enkele nummers om tot bij “A Speck In The Universe” te brengen. Daar werd ze door haar man Gorka Elso ondersteund, wat een rustiger topmoment van het optreden werd. Alhoewel ook dit kwintet het er bij momenten vrij stevig aan toe liet gaan, trok Gorka plots een orgeltje op gang voor ‘Ring Around Dark Fairies’ Carousel’. Er kwam een klein ‘Avatar’ momentje in mij op … Toch best een speciaal nummer en dat bedoel ik helemaal niet negatief, integendeel, een leuke afwisseling in de sterke setlist, die anders toch grotendeels gelijklopend was met die van enkele maanden geleden.

Alweer een opmerkelijke prestatie. Het zal velen ontgaan zijn, maar in de merchandise lag ook het recent uitgebrachte (10 februari 2017) solo album “Beyond the threshold”van zangeres Zuberoa Aznárez, weliswaar een andere stijl.

 

Die avond kwamen ook nog Crimson Sun en Amberian Dawn langs.

Dank aan Lucas Aerbeydt (De Verlichte Geest), Mike de Coene (Hardlife Promotion) en Claudia Steinlechner (Napalm Records).

 

Andy Maelstaf