CAYNE. “BEYOND THE SCARS” is meer dan een nieuw album voor de band

CAYNE. “BEYOND THE SCARS”

is meer dan een nieuw album voor de band 

Het vertegenwoordigt een wedergeboorte, een ontwaking en een nieuw hoofdstuk voor de Italiaanse band, na een lange periode van stilte van 4 jaar. Tijdens deze, voor de bandleden roerige tijden, ontwikkelde de band zich verder om uiteindelijk weer nieuwe muziek te schrijven en hun project met vers bloed te voeden. Terwijl de wonden herstelden, bleven littekens achter en onder deze littekens verscheen een herboren CAYNE met een album, dat op 29 juni 2018 zal verschijnen.

CAYNE werd in 1999 opgericht door gitaristen Claudio Leo en Raffaele Zagaria, die reeds in 1994 mede-oprichters waren van LACUNA COIL. Ze brachten hun debuutalbum OLD FADED PICTURES in 2001 uit, waarna de band bijna 10 jaar in een slaapstand kwam te staan. In 2011 kwam CAYNE weer tot leven en bracht een EP uit getiteld ADDICTED, welke werd gevolgd door een Italiaanse tournee als openingsact voor hun vrienden van LACUNA COIL. Deze live-optredens ontvingen vele geweldige recensies bij webzines en in tijdschriften, wat het sextet inspireerde om aan een nieuw album te gaan werken. Dit album werd eenvoudigweg CAYNE gedoopt en verscheen in 2013 via Graviton Music Services. Jammer genoeg werd deze release overschaduwd door het overlijden van Claudio Leo, na een lang en slepend ziekbed. Ter nagedachtenis en om de nalatenschap van Claudio niet verloren te laten gaan, ging Cayne met nog meer passie aan de slag, wat ondermeer leidde tot een 18-daagse Europese tournee met VIZA, waar ze ondermeer het gerenommeerde HAMMERFEST in het Verenigd Koninkrijk aandeden.

Het einde van 2016 markeerde wederom een wedergeboorte van de band: de jonge drummer Giovanni Tani sloot zich aan bij CAYNE, die vanaf dan als vijftal door het leven zal gaan. Daarop begonnen ze te werken aan een nieuw studio album, met Diego Minach als producer. Dit nieuwe album toont de kracht van CAYNE’s geluid en brengt tegelijkertijd de ontwikkeling van de band meederere stappen vooraan. Waar aan de ene kant de geweldige vocale vaardigheden van Giordano essentieel waren voor het creëren van de onvergetelijke melodieën, heeft de band deze nieuwe songs verder verrijkt met een breed gebruik van synthesizers en elektronica. Daarnaast speelt de toevoeging van het inmiddels zo kenmerkende geluid van de band, met de viool als één van de hoofdrolspelers, een grote rol in de muzikale arrangementen.

Het aankomende album bevat 12 nummers en duurt bijna een uur. Ondertussen werd reeds een video als cartoon geproduceerd voor het nummer BLESSED BY THE NIGHT, waarin de jongens van de band in een vintage DeLorean een wilde nacht tegemoet rijden, waar ze met de nodige humor meerdere beroemde film-, comic- en muzieksterren uit de jaren 80 tegen het lijf lopen. DARK, GOTHIC, METAL, ROCK: CAYNE’s muziek is voor iedereen! Krachtige songwriting vermengd met prachtige melodieën.

Maak de muzikale reis met CAYNE in een emotionele achtbaan vol emoties, welke de aandachtige luisteraar tot voorbij de achtergebleven littekens voert.

Bron:Graviton Music Services